Család- és rendszerállítás

Család- és rendszerállítás:

Neked ajánlom ezt a napot, ha megoldatlan problémád van

  • az egészségeddel,
  • emberi kapcsolataiddal, családoddal, társaddal,
  • karriereddel, munkahelyeddel,
  • anyagi biztonságoddal kapcsolatban.

Egy családállítás történéseit szavakkal elmagyarázni nagyon nehéz, a személyes tapasztalatot semmi nem helyettesíti.

Őseink benne vannak vonásainkban, természetünkben, hitrendszereinkben, mozdulatainkban - és valamilyen módon lelkünkben is ott lehet az ő sorsuk lenyomata. Sok terhünket jelen életünkben gyűjtöttük össze, ám egy másik részét a családtagjainkhoz való kötődés miatt hordozzuk anélkül, hogy sejtenénk.Ezek a családi minták többnyire láthatatlan szálakon keresztül működtetnek bennünket. Bert Hellinger felismerte, hogy generációs mintáink bizonyos törvényszerűségek alapján működnek, amelyeket a morfogenetikus mező, azaz a minket körülvevő információs mező tárol. A családállítás során láthatóvá tesszük ezeket az összefüggéseket, feloldjuk az elakadásokat és átalakítjuk a mintákat, azaz visszaállítjuk a kibillent rendet.

Hogyan történik az állítás?

Csoportos állítás  során a következő folyamat zajlik: az állítást kérő kijelöli a lehetséges személyeket (apa-anya-testvér, stb). A „segítő szereplők” (képviselők) belépnek a térbe (morfogenetikus mező, avagy információs mező), és megjelenítik az adott személyeknek a „felszín alatt, lélekszinten jelen levő érzéseit, gondolatait, egymáshoz való kapcsolataikat, viszonyulásukat. Ez a megjelenítés NEM a képviselők saját tudatos gondolatai, véleményük kifejezése! Ők nem „színházi értelemben vett” szereplők, hanem intuíciójukra hagyatkozva a testérzeteik, feltörő érzelmeik válnak lényegessé. NEM eljátszaniuk kell valamit, ha meg sem szólalnak, testhelyzetük, egymáshoz viszonyított térbeli helyzetük már akkor is árulkodó. Érzeteik lehetnek fizikaiak, pl. nyom a feje, súly van a vállain, elgyengült a lába, stb. De jelentkezhetnek érzelmek, pl. szomorú lesz, vagy éppen nagyon vidám, stb. Vagy érezhetnek vonzást a térben, elmozdulnak, valaki mellé állnak, vagy egy másik szereplő inkább taszítja őket. A szereplők mozgása, érzetei segítenek megérteni és szó szerint meglátni azt, ami a fizikai életünkben megjelenő felszín alatt van. Ezáltal az állító kívülről rá tud nézni a saját helyzetére, a lélek szintjén zajló folyamatokra. Az állításvezető segítségével felismerheti a kibillent mintákat, és elkezdődhet a korrekció. A korrekció gesztusok, oldó mondatok segítségével megy végbe. Az egyensúly helyreállását érezni lehet megkönnyebbülés, kellemes érzetek formájában.

A családállításban állítóként vagy képviselőként lehet részt venni. Az állító az, akinek a témájával dolgozunk, vagyis felállítjuk, míg a képviselők/szereplők részt vesznek az állításokban, de nem dolgoznak saját történettel.

Kérdéseink irányulhatnak döntési szituációkra, betegségek okaira, párkapcsolatunkra, társas kapcsolatainkra, anyagi helyzetünk nehézségeire, stb.

Etikus magatartás

Az állításon való részvétel nagyon személyes dolog: állítóként feltárod a saját belső ügyedet, érzelmeidet egy csoport előtt, képviselőként pedig rövid időre szoros kapcsolatba kerülsz valaki élettörténetével. Ehhez elengedhetetlen, hogy biztonságban érezzük magunkat egy ítélkezésmentes, támogató csoportban, ahol tiszteletben tartjuk minden csoporttag magánügyeit. A részvétel érzelmileg és fizikailag igénybe vesz mindenkit, ezt legjobban úgy tudjuk kezelni, hogy teljesen jelen vagyunk és figyelünk saját magunkra és egymásra. Minden résztvevőt arra kérek, hogy az állításon elhangzottakat, történteket, ne „vigye ki”, vagyis ne beszéljen róla másokkal.

Hasznos tudnivalók

Az állítás több órás folyamat (az állítók számától függően 4-8 óra), ezért érdemes kényelmes ruhában jönni. Az állítások között rövid szüneteket tartunk. Célszerű ennivalót, szendvicset, gyümölcsöt, stb. hozni. A nap hátralevő részére érdemes pihenést tervezni és sok folyadékot inni.

Egyéni családállítás

A családfelállítás általában csoportban zajlik, de egyénileg is végezhető. Az egyéni állítást kérő hozhat magával segítő szereplőket (4-5 fő) vagy papírlapokkal modellezzük le a különböző mintákat.

Részvételi díj

Részvételi díj: az aktuális díjakat a Facebookon az Együtt, érted - Nevihostényi Éva oldala eseményeinél találod.

Csoportos családállítás dátumokról  érdeklődj a nevihostenyi@gmail.com e-mail címen, vagy kövesd az Együtt, érted - Nevihostényi Éva oldala Facebook oldalt, eseményeit. Kezdés: 10.00 órakor, befejezés a résztvevők számától függően kb. 16 órakor. Aktuális részletekről mindenképpen érdeklődj!

Gyakori kérdések

Ennyi ember előtt kell beszélnem a gondjaimról és a családomról?

Az állítás előtti időszakban, az állító jelentkezése után részletesen beszélünk (jellemzően telefonon) a problémájáról. Arról is beszélünk, hogy vajon ez-e a megfelelő módszer számára, mit vár el és mire számíthat.  A csoportban már elég a helyzetet nagyon röviden, 2-3 mondatban ismertetni. Pl.: Szeretném rendezni a kapcsolatomat a párommal.

Képviselőként biztosan fogok érzékelni? Mi van akkor, ha mégsem?

A résztvevők túlnyomó többségének jönnek érzetei, amikor beáll a mezőbe, de van olyan (nagyon kevesen!), aki egyáltalán nem érzékel. Az is előfordul, hogy pont az az „üzenet”, hogy ott és akkor, nincsen semmilyen érzés. Ha nem érzed jól magad egy szerepben – vagy azért, mert nem érzel semmit, vagy pont ellentétesen, egy szerep túlságosan megérint -, akkor mindig van arra lehetőség, hogy az adott szerepet „letedd”, átadd.

Mennyi idő alatt érezhető az állítás hatása?

Nagyon egyéni, hogy milyen szintű és minőségű lesz a változás. Aki túlzottan a „fejében él”, nagyon racionális, nem engedi meg magának az érzéseit, annak gyakran hosszabb idő szükséges, míg beleengedi magát a folyamatba. Aki nagyon mélyre temetett egy fájdalmas érzést, eseményt, valakinek a  hiányát, annak hosszabb az út „felfelé”. Ugyanakkor sokszor a racionális embereknek a legnagyobb az AHA-érzésük: már maga az a tény, hogy egy ismeretlen képviselő „olyan mondatokat mond, mint az apám”, „pont úgy áll ott, ahogy anyám szokott”, megmozdít valamit, egy belső érzést, a nálunk hatalmasabb mozgatóerő iránti csodálatot.

Már többen ajánlották, de nem vagyok benne biztos, hogy el kell-e mennem egy állításra?

Ha azt gondolod, hogy a családállítás neked nem működne akkor ez a hozzáállás nem segít sem téged, sem a többi résztvevőt. Ilyenkor inkább keress egy olyan módszert, ami iránt teljes bizalommal tudsz lenni, szerencsére már óriási tárháza van a hatékony módszereknek. Attól azonban óvnálak, hogy egy felszínre került problémát (hiszen ha nincs problémád, szóba sem kerülhetett volna  a családállítás ;-) ) a szőnyeg alá söpörj, csak azért, mert úgy érzed, neked nem működne. Feszegesd a saját határaidat, keresd a megoldásokat, és ne add fel az első „nehézségnél”!

A csoportos családállítás hatásosabb, mint az egyéni munka?

A csoportos állítás során az állítást kérő egy mintáját tudjuk megvizsgálni, viszont szélesebb körből kapunk visszajelzéseket, míg az egyéni állítás esetén esetleg más mélységben tárhatjuk fel az okokat, összefüggéseket (pl. mátrixenergetikával a test visszajelzéseit is kérve, stb).

Megajándékozhatom egy családtagomat vagy ismerősömet családállítással?

Az állítás mindenki számára hasznos lehet, de nagyon fontos, hogy az illető saját döntése legyen a részvétel, senkit se „kényszerítsünk” oda. Ahhoz, hogy valaki befogadó legyen az állítás mondanivalójára és nyitott legyen a változásra, szükséges a saját elhatározása.

 

eva

Vezeti

Nevihostényi Éva

Telefon: 06 30 488 3294
Email: nevihostenyi@gmail.com