Bach virágeszenciák

Bach virágeszenciák:

Dr. Edward Bach mintegy 90 évvel ezelőtt dolgozta ki, majd tökéletesítette gyógymódját, amely virágkivonatok használatával testi és lelki betegségek érzelmi okainak megszüntetésében segít.

A virágesszenciák elsősorban az egészséges érzelmi állapot helyreállítását célozzák, a betegséget mint a lelki egyensúly felborulásának következményét gyógyítják. Dr. Bach munkásságán végigvonul a gondolat, hogy felelősek vagyunk életünkért és annak irányításáért, még ha ennek a felismerésnek a következményeit nem is mindig vállaljuk szívesen. Olyan mértékben szabadulunk fel a betegségek (vagy más emberek) hatalma alól, amilyen mértékben ezt a felelősséget felvállaljuk.

A természet növényei a mi természetünket gyógyítják. Annak legfeljebb jelzés értéke van, hogy a kezünk, a lábunk, a fejünk vagy testünk más része beteg, vagy hogy milyen természetűek a panaszaink. A betegség csak azért támadhat meg minket, mert valami nincsen rendben bennünk. Ezt a valamit javítják ki a növények, a negatív, elcsúszott gondolatokat, érzeteket semleges állapotba hozzák, majd a nulla pontról pozitívvá formálják. Helyes útra terelnek, és ezáltal beindulhat a szervezet öngyógyító folyamata. Ha nincs negatív gondolat, érzet, nincs létjogosultsága a fizikai betegségnek sem. A megfelelő virágesszencia kiválasztásához csupán a lelkiállapotunkat szükséges feltérképeznünk. Az esszenciáknak mellékhatásuk nincs, mivel maga a kezelés sem hatóanyag-elvű, hanem energetikai, informatikai (ennyiben hasonlítanak a homeopátiás szerekre). A virágok gyógyító rezgése van ránk jótékony hatással.

A Bach virágterápia önálló gyógymódként és kiegészítő terápiaként tüneti, akut és krónikus megbetegedések kezelésére alkalmazható, ezen kívül rendkívül jó önismereti fejlesztő módszer. A teljesség igénye nélkül néhány tipikus eset, melyben az említett esszenciák segítségünkre lehetnek: depresszió, veszteség vagy gyász feldolgozása, félelem, fóbiák, pánik helyzetek, óvodai/iskolai beilleszkedés, fejfájás, hasfájás, gyermekbetegségek, nátha, hangulatingadozás, türelmetlenség, döntésképtelenség, bőr problémák (pl. ekcéma), önértékelési problémák, magzati korban, előző életben elszenvedett traumák, magas vérnyomás, pszichoszomatikus betegségek, allergia…stb. Az Elsősegély csepp szívinfarktus esetén például életet menthet (ehhez persze az szükséges, hogy kéznél legyen), vagy bokaficamnál, balesetnél, és még számos más esetben nyújthat gyors segítséget. AZ ESZENCIÁK AZONBAN NEM HELYETTESÍTIK AZ ORVOSI KEZELÉST, SEM EGYÉB SZAKMAI BEAVATKOZÁST!

Ellenjavallat nincs, kismamáknál, gyermekeknél, csecsemőknél is nagyon hasznos lehet, pontosan azért, mert semmilyen mellékhatása nincs, szervezetüket nem károsítja. Kifejezetten jól alkalmazható várandóság alatt fellépő hangulati tünetek, egyéb problémák (pl. cukor betegség, szüléstől való félelem) idején, vagy a gyermekágyi időszakban, kimerültség, türelmetlenség, hangulat ingadozások, gyermekágyi depresszió, fogzás, elválasztás – leválasztás, óvodai beszoktatás és minden ebben a korban jellemző esetben.

Mindegyik eszencia a természet virágaiból, növényeiből, fáiból készült, egyik sem mérgező vagy káros, és NINCSEN MELLÉKHATÁSA, bármennyit használjunk is belőle, de NEM CSODASZER. Szelíd gyógymód, amely hatását a rendszeres szedésen és folyamatos átalakításon keresztül tudja kifejteni.

Dr. Bach egyik fő célja az volt, hogy olyan módszert adjon az emberek kezébe, amellyel önmagát gyógyíthatja mindenki, és így mindenki maga vállalhassa a felelősséget a betegségéért. Ha tanácsadóhoz fordulsz, akkor „megspórolod” a virágeszenciák kitanulását, valamint a külső szemlélő objektivitása is segítségedre lehet. A Bach-virágterápia beszélgetéssel indul, melynek során együtt feltérképezzük panaszaidat, tüneteidet, érzéseidet, gondolataidat. Ennek alapján választjuk ki együtt a megfelelő eszenciákat. Lényeges az együttműködés, a tudatos gyógyulás.

A terápia időtartama, hogy hány cseppkeverékre van szükséged, az minden esetben egyéni, a panaszoktól, fennállásuk hosszúságától is függ. Van, hogy egy adag is elég (körülbelül 1 hónap), de van olyan is, hogy több cseppkeverék bevétele szükséges. Ha esetleg nincsen változás, akkor viszont már hamarabb is érdemes módosítani a keverék összetételét. Gyors vagy nagymértékű változásnál felszínre kerülhetnek további megfontolások, és ilyenkor is szükség lehet a keverék „újragondolására”, módosítására.

A személyre szabott keverék (20 ml) tartalma: Bach virágeszenciák (legfeljebb 6 fajta) és tisztított víz.

A Bach virágkeverék összeállításához szükséges konzultáció kb. egy órádat veszi igénybe, díja 12.000 Ft, ez magába foglalja az első üveg keverék árát is, minden további üveg 2.000 Ft.
Ha egyéb konzultációra jössz (vagy nemrég voltál), akkor külön beszélgetésre már nem lesz szükség, hiszen más szempontból már feltérképeztük az aktuális érzelmi kibillenéseidet. Ekkor csak a keverék árát fizeted.

Minden egyéb kérdéseddel keress meg, szívesen válaszolok.

Végül ahogy Bach doktor anno előadásait befejezte: „Töltse meg szívünket örömmel és hálával az a tudat, hogy a Teremtő irántunk való szeretetében gyógyulást hozó növényeket teremtett a rétekre.”

eva

Vezeti

Nevihostényi Éva

Telefon: 06 30 488 3294
Email: nevihostenyi@gmail.com